قرارداد بانکی

در این مقاله از سری مقالات پولی و بانکی موسسه حقوقی دادخواهان مجد، به بررسی ابعاد مختلف قرارداد های بانکی پرداخته ایم.

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

قرارداد بانکی

با گذر کردن انسان از دوره تبادل کالا با کالا و اختراع پول، همواره خطر دزدی و راهزنان، پول های افراد را تهدید میکرد. این موضوع انسان را به سمت ایجاد مکان هایی امن برای سپردن پول های خود کشاند. با گذر زمان و پیشرفت جوامع، و همچنین پیچیده تر شدن ابعاد اقتصادی جامعه، این مکان های امن نیز گسترش پیدا کردند تا به شکل بانک های امروزی رسیدند. انسان ها همچنین در طول تاریخ متوجه شدند که برای انجام داد و ستد با یکدیگر و انجام فعالیت های مشترک، باید قراردادی بین آنها منعقد شود. بانک های امروزی نیز با توجه به بغرنج شدن مفاهیم اقتصادی و گسترش آنها، با مشتریان خود در زمینه های مختلف قرارداد هایی را منعقد میکنند که به اصطلاح به آنها قرارداد بانکی میگویند.


💎💎💎💎جهت مشاوره رایگان با وکیل بانکی کلیک کنید💎💎💎💎


تعریف قرارداد بانکی

همانطور که از عنوان مقاله بر‌می‌آید، موضوع مورد بحث، قراردهای بانکی میباشد که دعاوی بسیار زیادی در حوزه امور بانکی به این موضوع ارتباط میابد. از سمتی تقریبا تمام افراد جامعه به اشکال مختلف درگیر با بانک هستند و دعاوی قرارداد بانکی ممکن است برای هر شخصی اتفاق بیافتد.

در این بخش به تشریح تعریفی از قرارداد بانکی خواهیم پرداخت تا با داشتن دید مناسب نسبت به این موضوع سایر ابعاد قرارداد بانکی را بررسی نماییم.

قرارداد در معنای لغوی آن به معنای تراضی طرفین میباشد. به این معنا که به موجب یک قرارداد، طرفین ملزم به اجرای بند های آن میباشند. یک قرارداد میتواند به صورت کتبی یا شفاهی بین د یا چند طرف منعقد شود. اما قرارداد کتبی، ضمانت اجرایی بالاتری دارد. طبق این تعریف، قرارداد بانکی، قراردادی است بین بانک با افراد که در صورت عدم رعایت مفاد قرارداد توسط هریک از طرفین، طرف دیگر حق پیگیری قانونی دارد.

آیا میتوان قرارداد بانکی را باطل نمود؟

در هر قراردادی یکی از اصلی ترین شروط قرارداد، رضایت امضائ طرفین میباشد. بعضا افراد بعد از امضاء قرارداد مدعی جهل میشوند و تقاضای ابطال قراداد بانکی را دارند که اثبات این موضوع چالش هایی را به همراه دارد.

انواع قرارداد های بانکی

قرارداد های بانکی انواع بسیار گسترده ای دارند و هریک از آنها ابعاد حقوقی خود را دارند. در ادامه به صورت تیتر‌وار به انواع قرارداد های بانکی اشاره خواهیم کرد.

در این مقالات بعدی به صورت تخصصی به تشریح هر یک از انواع قرارداد های فوق خواهیم پرداخت. لذا توصیه میکنیم وبلاگ موسسه حقوقی دادخواهان مجد را دنبال نمایید.

اهمیت قرارداد بانکی

اغلب دعاوی بانکی برای مطالبه وجه برپا میشوند و خوانده یا خواندگان این پرونده ها نیز مدیون اصلی یا ضامنین میباشد. این قرارداد هم برای بدهکاران، ضامنین و بانک از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به این دلیل که طبق همین قرارداد ها میزان بدهی اشخاص به بانک مشخص میگردد. از سوی دیگر اشخاص وثیقه و ضمانت هایی را نزد بانک قرار میدهند و طبق مفاد قرارداد بانک، بعد از تسویه بدهی خود، و انجام تمام مفاد قرارداد میتوانند ضمانت های خود را پس بگیرند.


*** بیشتر بخوانید: دعوای استرداد ضمانت ***


همچنین ضامنین نیز تحت شرایطی که در قرارداد ذکر میشود باید نسبت به پشتیبانی از بدهکار اقدام نمایند. با این تفاسیر، بدون قرارداد، عملا نه بانک میتواند در صورت عدم پرداخت بدهی، از بدهکار شکایت کند، و نه بدهکار میتواند پس از تسویه وثیقه های خود را پس بگیرد. لذا بانک موظف است از این قرارداد ها به خوبی محافظت نماید.

وظایف وکیل بانکی چیست

یک موکل در هر زمینه ای که نیاز به مشاوره داشته باشد، باید ابتدا بداند که به سراغ چه وکیلی برود و از او چه انتظاراتی داشته باشد. در این بخش به تشریح برخی از وظایف وکیل بانکی میپردازیم. البته تمام وظایف وکیل بانکی حیطه گسترده ای را شامل میشود که خارج از حوصله این مقاله میباشد. لذا تنها به اشاره مواردی از آنها اکتفا مینماییم.

در ابتدا باید دانست که یک وکیل پولی و بانکی وظیفه رسیدگی به تمامی مسائل حقوقی مرتبط با بانک و پول را بر عهده دارد. برخی از این وظایف عبارتند از:

  • رسیدگی به قرارداد های جاری موکل
  • تنظیم قراراداد های بانکی
  • رسیدگی به دعاوی حقوقی بدهکاران بانکی
  • بررسی و رسیدگی به وثیقه ها و ضمانت های بانکی موکل
  • حضور و دفاع از موکل در پرونده های حقوقی بانکی در دادگاه ها و دادسرا ها
  • انجام امور حقوقی مرتبط با مزایده ها و مناقصه ها
  • جمع آوری اطلاعات و شواهد جهت دفاع از موکل
  • دعاوی مربوط به ضمانت نامه ها و دعاوی اسنادی

همانطور که پیش تر گفته شد، این ها تنها بخشی از وظایف یک وکیل بانکی میباشد و موضوعات بسیار گسترده‌تری نیز میتواند به این لیست اضافه شود.

مقاله موسسه حقوقی دادخواهان مجد در رابطه با 5 ویژگی یک وکیل حرفه ای را که در سایت Bestfar منتشر شده است را مطالعه فرمایید تا با دید باز تری نسبت به انتخاب وکیل خود اقدام فرمایید

بهترین وکیل بانکی تهران

موسسه حقوقی دادخواهان مجد یکی از برترین موسسات حقوقی واقع در منطقه نیاوران تهران میباشد که سال‌های زیادی است به صورت تخصصی در زمینه دعاوی پولی و بانکی فعالیت دارد. در واقع شروع کار موسسه حقوقی دادخواهان مجد به صورت تخصصی در دعاوی پولی و بانکی بود و بعد ها در سال های اخیر دپارتمان های دیگر نیز مانند دپارتمان ملکی اضافه شد. جناب دکتر محمد فتحی، رئیس هیئت مدیره، و وکیل پایه یک دادگستری، متخصص در امور دعاوی بانکی و دعاوی پولی میباشند که موکلین محترم میتوانند با تکمیل فرم مشاوره رایگان، و یا تماس با شماره 09107898002 از یک جلسه مشاوره رایگان برخوردار شوند.

بهترین وکیل بانکی تهران را در موسسه حقوقی دادخواهان مجد پیدا خواهید کرد. موسسه حقوقی دادخواهان مجد به صورت تخصصی پرونده شما را پیش خواهد برد و تا گام آخر در کنار شما میباشد.

درخواست مشاوره فوری

مطالب مشابه

تبدیل حبس تعزیری به تعلیقی
دسته‌بندی نشده

تبدیل حبس تعزیری به تعلیقی

پادکست تبدیل حبس تعزیری به حبس تعلیقی مجازات‌های تعزیری یکی از مهم‌ترین انواع مجازات‌ها در نظام حقوقی ایران هستند که به‌منظور حفظ نظم عمومی، اصلاح

دسته‌بندی نشده

حبس تعزیری چیست؟

پادکست حبس تعزیری چیست؟ مجازات‌های تعیین شده در قانون مجازات اسلامی کشور ما به طور کلی به پنج دسته اصلی تقسیم می‌شوند: مجازات حد، قصاص،

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا