انواع ارز و مقولات مرتبط با آن را در این مقاله بشناسید!

چکیده

مشاوره آنلاین رایگان

فهرست مطالب

انواع ارز و مقولات مرتبط به آن

در این مقاله به صورت اجمالی سعی داریم تا به صورت اجمالی انواع ارز و مقولات مرتبط با آن را بررسی کنیم. همچنین اصطلاحات رایج در این حوزه را نیز مختصرا تشریح مینماییم.

برای دریافت مشاوره تخصصی در زمینه دعاوی پولی، بانکی و ارزی، با شماره   تماس حاصل فرمایید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه دعاوی پولی و بانکی، کلیک نمایید!

تعریف ارز

نوع پذیرفته‌شده‌ای از پول است که شامل سکه و اسکناس های کاغذی می‌شود و توسط دولت توزیع می گردد. ارز که به عنوان واسطه در مبادله کالا و خدمات مورد استفاده قرار می‌گیرد و پایه کسب‌وکارها به شمار می‌آید.

انواع ارز

ارز بازرگانی و غیر بازرگانی

ارز بازرگانی به ارزی گفته می شود که از منابع تجاری عاید شود یا به مصارف تجاری برسد. بنابراین کلیه بخش های صادرات و واردات کالاها را در بر می گیرد. مبادلات ارز بازرگانی معمولاً با اعتبار اسنادی، برات خارجی، برات اسنادی و… انجام می شود.

ارزی که از منابع -غیر تجاری عاید شود یا به مصارف غیرتجاری برسد و تمامی درآمدها و مصارف در زمینه ی جهانگردی، ارائه خدمات علمی و فرهنگی، سفارتخانه ها، آموزش دانشجویان، معالجه بیماران و … را در برمی گیرد را ارز غیر بازرگانی میگویند.

ارز پشتوانه

ارزی که به عنوان پشتوانه اسکناس یا سکه منتشر شده در حساب پشتوانه بانک مرکزی هر کشوری نگهداری می شود. طبق قانون، از سال 1321 ارز در کنار طلا و نقره و جواهرات سلطنتی، جزو اقلام پشتوانه ریال قرار گرفت.

ارز دولتی

در یک نظام چند نرخی، ارز دولتی به ارزی گفته می شود که به نرخ رسمی دولتی، که معمولاً نازلترین نرخ های موجود است و صرف مصارف معینی شود. این مصارف معمولاً از سوی دولتها ضروری و اولویت بندی می شوند.

ارز صادراتی

در ایران به ارزی، ارز صادراتی گفته می شود که از صدور کالاهای غیرنفتی عاید صادرکننده شده باشد.

ارز آزاد

منظور قیمت ارز در معاملات نقدی و رایج روزانه است. معاملات نقدی معاملاتی هستند که خریدار و فروشنده به محض انجام معامله، ارز و ریال را با هم تبادل می نمایند.

 ارز حواله ای

حواله نوعی دستور پرداخت است که توسط آن، بانک یا مؤسسه مالی به تقاضای مشتری خود، به یکی از بانک‌های همکار(کارگزار) خود در خارج از کشور، حواله‌ ای را صادر می‌کند و از آن موسسه می‌خواهد مبلغ حواله را به صاحب حواله پرداخت کند.

ارز سنا

منظور نرخ های محاسبه و اعلامی در سامانه سنا است. این نرخ ها میانگین یا متوسط نرخ خرید و فروش ارز، بر مبنای معاملات ثبت شده در این سامانه توسط صرافی های مجاز کل کشور است. سامانه سنا زیرنظر بانک مرکزی قرار دارد.

ارز مبادله ای

منظور نرخ های اعلام شده در مرکز مبادلات ارزی است که روزانه یک نوبت اعلام می گردد و عموماً به عنوان نرخ دولتی یا رسمی ارز از آن یاد میکنند.

انواع ارز برای ترخیص کالا

ترخیص کالا قطعی از لحاظ تجاری به موارد زیر تقسیم می گردد (واردات):

  1. از طريق مبادلات مرزی
  2. از طريق مناطق آزاد تجاری ، صنعتی
  3. واردات در مقابل صادرات ( ارز صادرات غير نفتی)
  4.  از طريق اعتبار اسنادی ( گشايش اعتبار در بانک)
  5. واردات بدون انتقال ارز
جهت آشنایی با اصطلاحات گمرک و ترخیص کالا کلیک کنید!

در سامانه ثبتارش در بخش نوع معامله ، منبع تامین ارز به منظور پرداخت وجه کالا رامشخص می نمایید.

شیوه های پرداخت انواع ارز به منظور پرداخت وجه کالا در ثبت سفارش

  • اعتبار اسنادی

یک روش مطمئن برای خریدار و فروشنده ، خریدار وجه کالا را به بانک می دهد و بانک عمل پرداخت را انجام می دهد.

  • برات وصولی

مانند همان روش اعتبار اسنادی است و به جای شماره LC، شماره برات را ذکر  می‌کنند.

  • نقدی

در این حالت تامین مالی  به صورت نقدی انجام میشود.

  • یوزانس

این سیستم پرداخت از طریق سیستم بانکی انجام می شود.مدت و نرخ اضافه شده را به قیمت کالا اضافه میکنند.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

جرم ورود غیر مجاز و مجازات آن
دعاوی ملکی
dadkhahmajd

درباره جرم ورود غیر مجاز چقدر میدانید؟

جرم ورود غیر مجاز یکی از دعاوی ملکی میباشد که در این مقاله به صورت کامل به بررسی آن پرداخته‌آیم. در واقع اگر شخصی بدون اجازه مالک، وارد ملک ایشان شود مرتکب جرم ورود غیر مجاز یا ورود به عنف شده است. همچنین اگر شخص با اجازه مالک وارد شده باشد و به هر دلیلی مالک از ایشان بخواهد که ملک را ترک کنند و شخص به تذکر مالک توجهی نکند، مجرم است و طبق قانون با وی برخورد خواهد شد. البته استثنائاتی نیز وجود دارد در این زمینه که در ادامه مطلب آن ها خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید...
همه چیز راجع به جرم خیانت در امانت + وکیل خیانت در امانت + مجازات خانت در امانت
دعاوی پولی بانکی
dadkhahmajd

جرم خیانت در امانت

خیانت در امانت یکی از جرائم کیفری پر تکرار در مراجع قضایی کشور میباشد. این جرم میتواند در مضوعات مختلف مانند موضوعات ملکی، پولی و بانکی، روابط اجتماعی و… رخ دهد. با توجه به گستردگی وقوع این جرم تصمیم گرفتیم در این مقاله به بررسی ابعاد مختلف این جرم بپردازیم. به طور خلاصه هرگونه سوء استفاده یا آسیب زدن به مال امانتی توسط امین، خیانت در امانت محسوب میشود.

بیشتر بخوانید...
همه چیز راجع به سفته حسن انجام کار و سوء استفاده احتمالی کارفرما از آن
دعاوی پولی بانکی
dadkhahmajd

سوء استفاده کارفرما از سفته حسن انجام کار

در این مقاله به بررسی موضوع سفته حسن انجام کار و سوء استفاده احتمالی کارفرما از آن پرداخته ایم که بعضا باعث دعاوی حقوقی و حتی کیفری میشود. در واقع استفاده از سفته به عنوان ضمانتی برای انجام کار با شرایط تعیین شده در قرارداد که از سمت مجری صادر میگردد و به امانت کارفرما در می‌آید را، سفته حسن انجام کار میگویند

بیشتر بخوانید...
باز کردن چت
مشاوره فوری رایگان
موسسه حقوقی دادخواهان مجد
سلام 👋
چطوری میتونیم کمکتون کنیم؟