چگونه مثل یک وکیل قراردادها قرارداد بنویسیم؟ برای تنظیم اصولی قرارداد چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟ آیا نگارش قرارداد الزاما باید توسط وکیل قراردادها انجام شود؟ امروزه، تنظیم قرارداد از اهمیت ویژه ای برخوردار است. چرا که روابط بین افراد را تنظیم می کند و از ایجاد دعاوی مختلف حقوقی جلوگیری می نماید. به همین خاطر همه روزه افراد زیادی برای یافتن پاسخ این سوال که چگونه مثل یک وکیل تنظیم قرارداد، قرارداد بنویسیم با موسسه حقوقی دادخواهان مجد تماس می گیرند. در نتیجه تصمیم گرفته ایم در این مقاله به سوال مذکور بپردازیم. پس با ما همراه باشید.
اهمیت تنظیم اصولی قرارداد:
قبل از اینکه به سراغ سوال چگونه مثل یک وکیل قراردادها قرارداد بنویسیم برویم، بایستی به این سوال بپردازیم که تنظیم اصولی قرارداد چه اهمیتی دارد؟ همانطور که در ابتدای مقاله ذکر شد، تنظیم اصولی قرارداد می تواند به تنظیم درست روابط مالی، خانوادگی و تجارتی افراد بپردازد. به بیان دیگر آن چیزی که می تواند از رابطه قانونی بین افراد حمایت کند، نگارش قرارداد توسط وکیل قراردادها خواهد بود.
از طرفی اگر نگاهی به دادگاه های کشور بیندازیم، متوجه خواهیم شد که بسیاری از پرونده های حقوقی، مربوط به عدم تنظیم اصولی قرارداد هستند. در نتیجه اگر این کار به یک وکیل متخصص سپرده شود، او می تواند از ایجاد اختلافات حقوقی گوناگون جلوگیری کند. پس اکنون متوجه این مسئله شده اید که چرا بسیاری از افراد به دنبال یافتن پاسخ سوال چگونه مثل یک وکیل قراردادها قرارداد بنویسیم، می باشند.
مزایای تنظیم تخصصی قرارداد:
یکی دیگر از مواردی که باعث می شود، افراد برای یافتن پاسخ سوال چگونه مثل یک وکیل قراردادها قرارداد بنویسیم، تمایل نشان دهند، مزایای تنظیم تخصصی قرارداد خواهد بود. این مزایا عبارتند از:
- تسهیل دستیابی به توافق بین طرفین.
- کم کردن ریسک های اقتصادی ناشی از قرارداد.
- جلوگیری از ایجاد اختلاف نظر در بین قضات گوناگون.
- نگارش قرارداد با توجه به نکات حقوقی و قانونی.
- جلوگیری نمودن از ایجاد اختلافات حقوقی.
- پیشگیری از باخت در پرونده.
- پیشگیری از اطاله دادرسی ناشی از مبهم بودن مفاد قرارداد.
- جلوگیری از کوتاهی در انجام مفاد قرارداد و تعهدات ناشی از آن توسط طرفین.
- افزایش کیفیت انجام تعهدات.
- تحکیم روابط بین افراد.
- جلوگیری از صرف هزینه های هنگفت برای رسیدگی به اختلافات آتی و دعاوی ناشی از تنظیم غیر اصولی.
چگونه مثل یک وکیل قراردادها قرارداد بنویسیم؟
اکنون نوبت این است که به سراغ سوال مطروحه در ابتدای مقاله برویم؛ چگونه مثل یک وکیل قراردادها قرارداد بنویسیم؟ اگرچه تنظیم اصولی قرارداد تنها توسط وکیل قراردادها امکان پذیر است، با این حال یک سری نکات وجود دارد که شما می توانید با رعایت آنها قرارداد خود را کاملا اصولی و تخصصی تنظیم کنید. در ادامه مقاله به بررسی دقیق این موارد خواهیم پرداخت.
نکات تنظیم اصولی قرارداد:
همانطور که گفته شد برای تنظیم اصولی قرارداد بایستی یک سری نکات رعایت شوند. نکات لازم برای تنظیم اصولی قرارداد عبارتند از:
- تعیین قالب و عنوان قرارداد.
- تنظیم مفاد قرارداد با توجه به نظم عمومی.
- تنظیم مفاد قرارداد در راستای قواعد آمره.
- توجه به شرایط صحت قراردادها، مذکور در ماده 190 قانون مدنی نظیر اهلیت طرفین، قصد و رضای آنها، معین بودن موضوع معامله و مشروعیت داشتن جهت معامله.
- ذکر کردن شماره قرارداد و تاریخ تنظیم آن.
- تعریف اصطلاحات تخصصی موجود در قرارداد در صورتی که قرارداد مورد نظر ما یک قرارداد تخصصی نظیر قرارداد مربوط به پروژه های نفت و گاز باشد.
- مشخص نمودن کامل طرفین قرارداد با ذکر مشخصات هویتی آنها.
- تعیین سمت طرفین (اصیل بودن یا وکیل بودن).
- ذکر کردن ضامن قرارداد در صورت وجود داشتن.
- تعیین درست و بدون ابهام تعهدات طرفین.
- مشخص نمودن موضوع قرارداد، به عنوان مثال فروش خانه الف.
- ذکر کردن کامل تضمینات داده شده نظیر سفته توسط طرفین قرارداد.
از جمله نکات دیگری که برای تنظیم اصولی قرارداد باید رعایت کرد، می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- مشخص کردن موعد پرداخت مبلغ قرارداد.
- تعیین مبلغ قرارداد.
- مشخص کردن مدت قرارداد.
- عدم استفاده از کلمات مبهم و تلاش بر واضح بودن کلمات استفاده شده.
- تعیین ضمانت اجرا در مواردی که یکی از طرفین نسبت به انجام تعهدات خود کوتاهی می کند.
- تعیین شرایط ضمن عقد.
- امضا کردن تمامی صفحات و نسخه های قرارداد.
- تعیین پیوست های قرارداد منعقد شده.
- عدم امضای قرارداد قبل از مطالعه کامل آن.
- یکسان بودن نسخه های قرارداد مذکور.
- تایپ کردن قرارداد.
- رعایت نمودن علائم نگارشی و اصطلاحات حقوقی در تنظیم متن قرارداد.
نیاز به مشاوره دارید؟ وارد صفحه خدمات حقوقی شوید
آیا نکات مذکور برای نگارش تمامی قراردادها کافی است؟
در پاسخ به سوال چگونه مثل یک وکیل قراردادها قرارداد بنویسیم به نکات مهمی اشاره کردیم. اکنون این سوال به وجود می آید که آیا رعایت این نکات برای تنظیم تمامی قراردادها کارساز است؟ در پاسخ به سوال مذکور باید بگوییم نکاتی که در راستای تنظیم اصولی قرارداد ذکر شد از جمله نکات عمومی نگارش قراردادها هستند. در نتیجه تفاوتی ندارد که موضوع و قالب قرارداد شما چه باشد، اگر بخواهید یک قرارداد اصولی تنظیم کنید، بایستی الزاما نکات مذکور را رعایت فرمایید. البته نکته دیگری در این میان اهمیت می یابد. برای تنظیم برخی از قراردادها قانونگذار شرایط اختصاصی تعیین کرده است. در نتیجه اگر قصد نگارش چنین قراردادهایی را داشته باشید، علاوه بر نکات مذکور در قسمت قبلی بایستی با شرایط اختصاصی این قراردادها نیز آشنا شوید.
بیشتر بخوانید: بررسی نمونه قرارداد همکاری وکیل با موسسه حقوقی
نگارش قرارداد توسط خودمان یا وکیل قرارداد؟
در آخرین بخش از مقاله چگونه مثل یک وکیل قراردادها قرارداد بنویسیم، باید به این سوال پاسخ دهیم که آیا بهتر است خودمان قرارداد را نگارش کنیم یا این کار را به یک وکیل قراردادها بسپاریم؟ درست است که در این مقاله سعی داشتیم شما را با نکات تنظیم اصولی قرارداد آشنا کنیم، با این حال از قدیم گفته اند که کار را باید به کاردان سپرد. پس اگر به دنبال تنظیم اصولی قرارداد هستید، بهتر است این کار را به دستان یک وکیل قراردادها بسپارید. چرا که وی با دانش و تخصصی که دارد می تواند در این مسیر به شما کمک کند.
به همین منظور ما در موسسه حقوقی دادخواهان مجد با در اختیار داشتن بهترین وکلای قراردادها و همچنین سابقه فعالیت بیش از 10 سال در زمینه تنظیم اصولی قرارداد در کنار شما عزیزان هستیم. شما می توانید همین الان نسبت به دریافت مشاوره حقوقی اقدام کنید.